Titulní obrázek

Kabriolet Citroën DS3 obohatí trh v roce 2013

Jen několik vybraných zaměstnanců společnosti Citroën zatím vidělo otevřený DS3. Model není klasický kabriolet. Shrnovací plátěná střecha je ve stylu Fiatu 500 C. Jde tedy spíše o polokabriolet. Boční okna zůstaly na svých místech. Jen zadní je jednodušší. Nevyžaduje totiž radikální zásahy do karoserie. Hmotnost vozu se tedy snižuje a výroba je také levnější.

Osobní provedení se ale jinak než s plátnem nevyrábělo. Pod kapotou DS3 určitě uvidíme v základní verzi přeplňovaný zážehový tříválec 1,2 VTi s pravděpodobnými parametry 61 kW a 118 Nm. S jistotou se pod ní dostane i čtyřválec 1,6 l s turbodmychadlem a výkonem 110 kW. Ve sportovní výbavě se tato verze může těšit na sedmnáctipalcová litá kola a dvojitou koncovku výfuku. A chybět nebude ani diesel 1,6 HDi s 81 kW.

Povinné ručení 2012: V letošním roce se ceny povinného ručení dostaly vlivem konkurence na historická minima. Máte-li starší smlouvu, porovnejte si vaši platbu s některou online kalkulaček povinného ručení.

Premiéru bude mít dosud utajovaný model DS3 v Paříži. Původně zamýšlený název Airflow nejspíš nezůstane, ale byl by rozhodně originální. Za čerstvý vzduch si u DS3 pochopitelně připlatíme, spekuluje se o minimálně 60 tisících korun oproti ekvivalentním variantám hatchbacku.